BREAKING NEWS! Meizu bevestigt officieel een nieuw toestel in de Lente 2018!

Het mag na mijn vorige, en tevens eerste, internationaal uitgebrachte review wel duidelijk zijn: Meizu is een merk waar we niet om heen kunnen, qua degelijkheid, gebruiksgemak en materiaalkeuzes is het absoluut mijn meest favoriete Chinese merk

Het afgelopen jaar heeft het merk echter niet echt spectaculaire innovatieve modellen gebracht. De Meizu Pro7 Plus, zonder enige twijfel het vlaggenschip van Meizu, is eigenlijk een iets bijgeschaafde Pro 7 en ook de M6 is niet een enorm schok of sprong vooruit als we hem naast de M5 van 2016 leggen. Het enige toestel waarvan je zou kunnen zeggen dat echt technisch een ommezwaai is, is de 2 maanden geleden gelanceerde Meizu M6 Note, niet alleen omdat het het eerste Meizu-toestel met een dual camera  set-up is maar vooral ook omdat ze met de M6 Note afscheid hebben genomen van de Mediatek chipsets. Na dat er een jarenlange strijd tussen QualComm en Meizu is beëindigd, vinden we in de M6 Note een Snapdragon 625 processor terug. Hoe dat er uitziet, en wat de verschillen zijn met de Mediatek chipset zullen we je deze maand nog uitgebreid vertellen omdat de M6 Note op dit moment al in de lucht is en als alles goed gaat de komende week in Nederland zal aankomen! Maar goed, één toestel in een hele serie dat lichtelijk gereviseerd is... dit leidde tot vele speculaties dat Meizu wellicht niet in staat was met de huidige technologie of ontwikkelingen mee te kunnen gaan, of dat het nite zo goed zou gaan met het bedrijf. Ook de eind dit jaar verwachte MX7 (een gerucht over een opvolger voor hun high end MX6 model) bleef uit. Maar we hoeven ons alles behalve zorgen te maken over Meizu!

Gisteren bereikte ons een bericht van niemand minder dan Meizu's Founding Father: Mr. Jack Wong. Hij deelde ons mede dat Meizu geen enkele intentie heeft achter te blijven bij hun concurrenten van Xiaomi, Vivo en Oppo. "We staan bekend om onze degelijkheid en ons tot in de puntjes verzorgd Flyme OS, en als het meer tijd vergt om een product zonder kinderziektes af te leveren, dan zij het zo", aldus Wong. "Als ik de cosumentenwensen mee wil nemen maar onze huisstijl en dat wat ons maakt wie we zijn wil implementeren, heb ik tijd nodig, en in het volgende voorjaar (2018) zal ons bedrijf een droommachine op de markt brengen, en deze zal Meizu 15 gaan heten. Er zal ook nog een uitgebreidere, krachtigere versie uitgebracht worden, die de naam Meizu 15 Plus mee gaat krijgen. 

Helaas is de doos vooralsnog de enige teaser die we hebben gekregen.


Dus lezers, daar is het dan! De bevestiging dat er inderdaad een nieuwe Meizu aankomt, niet van één of ander vaag Chinees blog, maar uit de mond van Meizu's CEO zelf! 

We krijgen ook nog uitleg over de keuze van de naam. Het bedrijf Meizu is in 2003 opgericht, en viert dus in het voorjaar 2018 zijn 15e verjaardag! Dit heugelijke feit wil Meizu onderstrepen door hun nieuwste product deze symbolische naam mee te geven. Hoe hard ik ook mijn best deed om meer los te peuteren over details, specificaties of andere interessante weetjes over het toestel: tevergeefs. Het is duidelijk dat Jack Wong niet van plan is voorlopig meer dan dit los te laten. Er zijn wat (overigens onbevestigde) geruchten dan Meizu ook met een 18:9 of tri-bezel-loos toestel zou komen.
Waarbij ik mijn ernstige twijfels heb over dat laatste, met name omdat Wong het afgelopen jaar verschillende keren publiekelijk duidelijk heeft gemaakt wat hij van de Xiaomi Mi Mix vindt (zonder het hele interview te citeren, het komt neer op: helemáál NIKS!) Een 18:9 schermratio zie ik echter wel gebeuren, al ben ik dan erg benieuwd wat er dan met de mTouch homebutton gaat gebeuren.
Of wint Meizu het van overbuurman Apple en zullen zij in 2018 één van 's werelds eerste fabrikanten zijn die een fingerprint-scanner onder het scherm rond krijgen? We houden je op de hoogte.

This company has been founded 15 years ago. So as the phone name suggests, it will be dedicated to the 15th anniversary of the manufacturer. Today, the Meizu founder was asked why the company doesn’t launch competitive devices. And he answered: ‘The product I need takes too long and it will be listed next year.’ He also added that’s not the much-rumored Meizu MX7 or Pro 8. The name of the upcoming model is symbolic – the Meizu 15. Moreover, Meizu follows the world trend, and it will launch the more powerful variant of this device dubbed as the Meizu 15 Plus. The time when we can get our hands on it is set to be next spring.

Reacties